Ţara care vrea să interzică circulaţia cu maşinile personale în oraş

Autor: Florin Casota Postat la 08 iulie 2016 805 afişări

Ţara care vrea să interzică circulaţia cu maşinile personale în oraş

Helsinki vrea să elimine nevoia oamenilor de a deţine automobile personale până în anul 2025. De ce şi cum vor autorităţile să facă asta?

Idea este să combine transportul public cu furnizorii privaţi de transport (ex Uber) astfel încât cetăţenii să găsească cea mai rapidă rută sau cea mai ieftină, potrivit site-ului fastcoexist.com

Rutele autobuzelor se vor transforma devenind dinamice, schimbându-se în funcţie de cererea de la acel moment. Cetăţenii şi-ar utiliza telefoane să aranjeze transport (maşină, autobuz la cerere sau transport public clasic). De asemenea, ar putea achiziţiona "pachete de mobilitate" pe care unii operatori le-ar putea oferi mai multe opţiuni ţinând cont de vreme, timpul zilei şi cerere.

Practic, finlandezii vor să transforme sistemul de transport care în prezent este creat în jurul vehiculelor, şoselelor, podurilor, autobuzelor etc şi să-l facă să se învârtă în jurul individului, să-l deplaseze dintr-un punct A într-un punct B cât mai rapid şi cât mai eficient. Acum transportul se referă la fel de mult la biţi şi tehnologie precum se referă la drumuri sau poduri.

Deja, încet-încet, ne îndreptăm spre un astfel de sistem: navetişti nu mai au nevoie de vehicule personale pentru a se deplasa la serviciu.  Modele de transport precum Uber sau BlaBlaCar ajută să decongestioneze traficul.Recent, am anunţat şi că primul autobuz autonom, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D, este gata de lansare. Automobilul lui Google a mers peste 1 milion de mile, iar sistemul de pilot automat al Tesla se dovedeşte a fi un succes (rămâne de văzut şi de analizat ce s-a întâmplat în cazul şoferului care conducea un Tesla cu pilotul automat activat când a suferit un accident şi a decedat).

Toate aceste schimbări care au loc în sistemul de transport urban vin cu oportunităţi, dar şi provocări pentru departamentele responsabile de transportul persoanelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tara-care-vrea-sa-interzica-circulatia-cu-masinile-personale-in-oras-15521289
15521289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.