Tara care scurtează la cinci zile carantina pentru cetăţenii UE

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 martie 2021 68 afişări

Tara care scurtează la cinci zile carantina pentru cetăţenii UE

Guvernul Italiei a decis scurtarea la cinci zile a perioadei de carantină pentru persoanele care vin pe teritoriul italian din alte ţări membre ale Uniunii Europene, informează cotidianul Corriere della Sera.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, va semna marţi o nouă ordonanţă, care instituie noi reguli pentru limitarea riscurilor infectării cu noul coronavirus.

Ordonanţa prevede că, "în cazul sosirilor sau revenirilor din ţări membre ale Uniunii Europene, este necesar rezultat negativ la test la plecare, carantină timp de cinci zile şi un nou test la finalul celor cinci zile". Pentru cetăţenii ţărilor din afara Uniunii Europene, condiţiile de călătorie rămân neschimbate.

Decizia a fost luată pe fondul polemicilor referitoare la posibilitatea deplasărilor cetăţenilor italieni în vacanţe în străinătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
călătorii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.