Tara care anunţă călătorii gratuite pe calea ferată din septembrie până la sfârşitul anului

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 iulie 2022 61 afişări

Tara care anunţă călătorii gratuite pe calea ferată din septembrie până la sfârşitul anului

Pentru a face faţă crizei legate de costul vieţii, guvernul spaniol introduce reduceri de 100% la tren, pe rutele de navetişti şi pe distanţele medii. Germania are un bilet de 9 euro pe lună pentru transportul public, iar Austria - Klimaticket, care costă 3 euro pe zi.

Iniţiativa înseamnă că pasagerii vor putea să traverseze Catalonia, să se „scufunde” în splendoarea arhitecturală a Andaluziei sau să exploreze muzeele şi restaurantele din Ţara Bascilor, relatează The Guardian.

Guvernul spaniol de coaliţie condus de socialişti a declarat că, de la 1 septembrie şi până la sfârşitul anului, călătoriile pe anumite porţiuni ale reţelei feroviare de stat Renfe vor fi gratuite.

Noul acord pe rutele Renfe se adaugă unei politici anunţate luna trecută, prin care guvernul a aprobat o reducere de 30% pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv metrou, autobuze şi tramvaie.

Reducerile feroviare de 100% se vor aplica pentru navetişti şi pentru cei care parcurg distanţe de până la 300 de kilometri.

Măsura se adresează în principal deţinătorilor de abonamente spanioli, dar turiştii ar putea profita de ea dacă ar cumpăra bilete cu mai multe călătorii.

"Aş dori ca locuitorii Spaniei să ştie că sunt pe deplin conştient de dificultăţile zilnice pe care le întâmpină majoritatea oamenilor. Ştiu că salariile acoperă din ce în ce mai puţin şi că este dificil să ajungi la sfârşitul lunii”, a declarat marţi premierul spaniol Pedro Sánchez.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
călătorii gratuite,
tren

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.