Ţara aflată într-o situaţie devastatoare după patru decenii de război. Sărăcia extremă îi determină pe oameni să-şi vândă organele

Postat la 29 ianuarie 2022 1217 afişări

Ţara aflată într-o situaţie devastatoare după patru decenii de război. Sărăcia extremă îi determină pe oameni să-şi vândă organele

Mulţi dintre oamenii nevoiaşi din Afganistan iau măsura drastică de a-şi vinde organele vitale.Comunitatea internaţională a îngheţat activele Afganistanului în străinătate şi a oprit toate finanţările, nedorind să colaboreze cu un guvern taliban.

Consecinţele au fost devastatoare pentru o ţară măcinată de patru decenii de război, lipsa locurilor de muncă şi provocările economice tot mai mari afectându-i cel mai mult pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii.

Mulţi dintre oameni nevoiaşi din Afganistan iau decizii disperate pe măsură ce naţiunea lor se prăbuşeşte în sărăcie, iar unii dintre ei iau chiar măsura drastică de a-şi vinde organele vitale.

În provincia vestică Herat, oamenii care au nevoie urgentă de bani şi-au riscat viaţa vânzându-şi rinichii.

Economia ţării, dependentă de ajutor, se clătina deja atunci când talibanii au preluat puterea la mijlocul lunii august, pe fondul unei retrageri haotice a trupelor americane şi NATO.

Comunitatea internaţională a îngheţat activele Afganistanului în străinătate şi a oprit toate finanţările, nedorind să colaboreze cu un guvern taliban, având în vedere reputaţia de brutalitate a acestuia în timpul guvernării sale anterioare, în urmă cu 20 de ani.

Doctorul Nasir Ahmad, urolog şi chirurg specializat în transplanturi renale, a efectuat 85 de operaţii de transplant de rinichi până în prezent în acest an.

El spune că, cu acordul reciproc al donatorului şi al cumpărătorului, o operaţie completă de transplant de rinichi costă între 6.000 şi 8.000 de dolari americani.

Ahmad adaugă că multe dintre persoanele care îşi vând rinichii sunt cele mai vulnerabile, care se luptă pentru a-şi hrăni familiile.

Majoritatea donatorilor care se prezintă pentru a-şi vinde rinichii provin din familii sărace, afectate de criza economică devastatoare din Afganistan, şi nu sunt conştienţi de pericolele pe care le-ar putea aduce pierderea unui rinichi.

Medicul Ahmad Shekaib, specialist în medicină internă, a declarat că, deşi oamenii pot obţine câştiguri economice pe termen scurt din vânzarea organelor lor, aceştia îşi riscă viaţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
oameni,
organe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.