Tanczos Barna: Blue Air să reia imediat zborurile

Autor: Mediafax Postat la 06 septembrie 2022 74 afişări

Tanczos Barna: Blue Air să reia imediat zborurile

Ministrul Mediului a spus că Blue Air nu a respectat legea, aşa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privinţa certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situaţia şi să se adreseze Administraţiei Fondului de Mediu pentru a obţine o reeşalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.

„Conturile au fost blocate de către Administraţia pentru Fondul de Mediu datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanţe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciuin fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această compannie. Cer Blue Air să reia imediat, să îşi onoreze obligaţiile faţă de călători, să-şi onoreze obligaţiile faţă de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeşalonare a acestei datorii şi de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta a afirmat că Blue Air are obligaţia de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziţionat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, aceasta fiind obligaţia companiei, pe care celelalte companii aeriene au respectat-o.

„S-a ajuns la această situaţie datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea”, acuză Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că Ministerul Transporturilor, prin licenţa pe care a emis-o, nu a condiţionat niciodată activitatea companiei în acest fel şi nu i-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanczos barna,
blue air,
zboruri,
barna,
reluare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.