Tânărul care a oprit refugiaţii. Cum a schimbat Ionuţ Sabău destinul unei întregi comunităţi din Satu Mare

Postat la 01 februarie 2016 1237 afişări

Tânărul care a oprit refugiaţii. Cum a schimbat Ionuţ Sabău destinul unei întregi comunităţi din Satu Mare

Un mesaj spus direct, răspicat şi fără ocolişuri a schimbat soarta unei întregi comunităţi. Un tânăr de 28 de ani din oraşul Ardud, judeţul Satu Mare, a arătat că atunci când există voinţă pot fi mutaţi şi munţii.

Ionuţ Sabău a fost portavocea locuitorilor din cartierul Mădăras, oraşul Ardud, care s-au opus derulării în localitatea lor a unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Ministerul Afcerilor Interne, prin care ar fi ajuns aici câteva zeci de refugiaţi.

Ionuţ a fost printre primii care au aflat de acest proiect, ascuns până acum locuitorilor din Ardud. În doar două ore a mobilizat peste 100 de persoane care s-au strâns la căminul cultural din localitate pentru a anunţa că se opun venirii migranţilor. Apoi a strâns aproape 200 de semnături, listă pe care a prezentat-o a doua zi la o întâlnire cu prefectul de Satu Mare, Eugeniu Avram, spre a fi trimisă ministrului Petre Tobă.

Citiţi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tanarul-care-a-oprit-refugiatii-cum-a-schimbat-ionut-sabau-destinul-unei-intregi-comunitati-din-satu-mare-15016057
15016057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.