Taiwan, exclus de la adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în urma opoziţiei Chinei

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 mai 2023 27 afişări

Taiwan, exclus de la adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în urma opoziţiei Chinei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a exclus Taiwan de la adunarea anuală în urma presiunilor exercitate de China, potrivit Reuters.

Reprezentanţii Taiwanului au eşuat în eforturile lor de a obţine o invitaţie la adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în pofida afirmaţiilor anterioare potrivit cărora sprijinul pentru participarea lor este în creştere.

Adunarea anuală de la Geneva a decis luni să nu acorde Taiwanului o invitaţie la evenimentul care se desfăşoară în perioada 21-30 mai.

China şi Pakistan au îndemnat membrii să respingă propunerea privind invitarea Taiwanului, în timp ce Swaziland şi Insulele Marshall s-au pronunţat în favoarea acestei invitaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taiwan,
china,
oms

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.