Tabara: Romania nu are cum sa treaca printr-o criza alimentara

Postat la 03 mai 2011 13 afişări

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a afirmat, luni, la Senat, ca Romania nu are cum sa traverseze o criza alimentara. Ministrul a invocat potentialul agricol al Romaniei pentru a-si argumenta declaratia, referindu-se la climat, la suprafata agricola, la statistici si la estimarile pentru productia din 2011.

El a afirmat ca obiectivul Ministerului Agriculturii este sa transforme Romania intr-o tara exportatoare de produse agricole, inclusiv bio, in conditiile in care blocarea pietei agricole de catre mari producatori precum Rusia ofera o buna oportunitate in acest sens. De asemenea, Tabara a mentionat ca ministerul lucreaza la o strategie pentru crearea unei retele de depozite in sistem privat atat pentru cereale, cat si pentru legume si fructe. Valeriu Tabara a facut aceste declaratii in cursul dezbaterii in Senat a motiunii simple "Agricultura, falimentara, dar politizata", initiata de 58 de senatori PSD si PNL.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tabara-romania-nu-are-cum-sa-treaca-printr-o-criza-alimentara-8218144
8218144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.