Sursă diplomatică din Consiliul UE: Aderarea la Schengen este politizată şi nu se aşteaptă o decizei până la sfârşitul lui 2013

Postat la 19 aprilie 2013 22 afişări

Problema extinderii spaţiului Schengen a devenit în întregime politică şi nu este aşteptată nicio decizie până la sfârşitul lui 2013, a declarat o sursă diplomatică din cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Sursă diplomatică din Consiliul UE: Aderarea la Schengen este politizată şi nu se aşteaptă o decizei până la sfârşitul lui 2013

 Sursa citată a reamintit pentru Bulgarian Telegraph Agency (BTA) că ţările care au blocat decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen au fost Olanda, Germania şi Franţa, relatează site-ul Novinite.com.

Aceasta a sugerat că obţinerea unui consens va fi dificilă deoarece mai multe ţări sunt sceptice cu privire la extinderea acestei zone de liberă circulaţie.

Sursa a subliniat că situaţia nu se va schimba nici dacă rapoartele Comisiei Europene elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, de la sfârşitul lui 2013, vor fi pozitive.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sursa-diplomatica-din-consiliul-ue-aderarea-la-schengen-este-politizata-si-nu-se-asteapta-o-decizei-pana-la-sfarsitul-lui-2013-10766072
10766072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.