Surpriză uriaşă în rapoartele băncii UniCredit: Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, nu mai figurează ca acţionar

Postat la 07 septembrie 2012 95 afişări

UniCredit Bank Austria, braţul prin care grupul italian UniCredit controlează majoritatea afacerilor pe care le are în regiune, figurează cu o deţinere de 95,52% în banca locală UniCredit Ţiriac Bank în virtutea opţiunii de cumpărare pe care o poate exercita asupra pachetului de aproape 45% controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, potrivit raportului financiar pe semestrul I publicat de UniCredit Group.

Pe de altă parte, dreptul de vot indicat este de 50,57%, conform deţinerii efective. Acest tip de raportare a apărut în premieră pe baza cerinţelor din standardele internaţionale de raportare financiară. "Declaraţia modificată din rapor­tările financiare ale UniCredit Group pe semestrul I reprezintă o «tehnicalitate» rezultată din «metoda de achiziţie anticipată» după cum prevăd standardele IFRS", au explicat reprezentanţii UniCredit Bank Austria. Ei precizează că deţinerea propriu-zisă rămâne neschimbată la 50,6%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ion Ţiriac,
UniCredit
/actualitate/surpriza-uriasa-in-rapoartele-bancii-unicredit-ion-tiriac-unul-dintre-cei-mai-bogati-oameni-din-romania-nu-mai-figureaza-ca-actionar-10034951
10034951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.