Surpriză: Un nou proiect rezidenţial de lux în Capitală, de 400 mil. euro. Unde se vor construi cele mai înalte blocuri din Bucureşti, de 33 de etaje

Autor: Liviu Popescu, Bogdan Alecu Postat la 20 februarie 2023 559 afişări

Surpriză: Un nou proiect rezidenţial de lux în Capitală, de 400 mil. euro. Unde se vor construi cele mai înalte blocuri din Bucureşti, de 33 de etaje

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), companie antreprenorială ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal BET a achiziţionat un teren de 45.000 de metri pătraţi din Sectorul 5 al Capitalei, pentru 35 milioane euro, în vederea unei dezvoltări cu utilizare mixtă, denumită One Cotroceni Towers.

Acesta este unul dintre ultimele terenuri mari din centrul Capitalei care dispune de documentaţii şi unde se poate demara un nou proiect imobiliar in perioada următoare. Procedurile pentru autorizare au început acum mai bine de patru ani şi au fost demarate de TitanMar, compania lui Adriean Videanu, fost primar general al Bucureştiului şi ministru al economiei în guvernul Boc.

Din suma de 35 mil. euro, 20 mil. euro vor fi plătite cash iar 15 mil. euro merg la schimb pentru viitoare apartament şi spaţii comerciale

“Proprietăţile One Cotroceni Park şi One Cotroceni Towers sunt învecinate pe aceeaşi strada, Şoseaua Progresului. Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 milioane euro, One Cotroceni Towers va fi o importantă dezvoltare mixtă şi un exemplu emblematic de regenerare urbană, care va creşte gradul de atractivitate a traiului, muncii şi a petrecerii timpului liber în Bucureşti. Aceasta va cuprinde 1.296 de unităţi rezidenţiale dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidenţială din Bucureşti şi din regiune”, se arată în raportul publicat la BVB de compania cu o capitalizare de 3,4 mld. lei.

Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023, iar valoare brută de dezvoltare (GDV) vor ajunge la 400 de milioane de euro.

Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. “Turnurile rezidenţiale vor fi conectate la nivelul parterului şi primului etaj, cu un mix de spaţii comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, pieţe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii şi alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor, şi mici spaţii de birouri la primul etaj”.

Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane.

Compania menţionează că dezvoltarea mixtă va include şi o clădire de birouri de sine stătătoare ecologică, din clasa AAA, cu o suprafaţă inchiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumita One Cotroceni Park Office Faza III.

„Suntem încântaţi să anunţăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, şi extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unităţi au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienţilor cu venituri medii şi medii superioare. În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri şi spaţii comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă că este un cartier foarte important pentru investiţiile noastre viitoare”, spune Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

La One Cotroceni Towers, clienţii au acces la diverse unităţi rezidenţiale, inclusiv apartamente cu două, trei şi patru camere, precum şi cele mai înalte penthouse-uri din Bucureşti.

Dezvoltarea mixtă va fi livrata în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimata pentru anul 2027. Proprietatea dispune deja de autorizaţie de construire valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piaţă.

“După finalizarea integrală, One Cotroceni va deveni un reper al Bucurestiului, cu un cartier nou şi modern care va cuprinde aproape 2.200 de apartamente, peste 40.000 mp de spatii comerciale şi birouri mici, aproape 140.000 mp de spaţii de birouri de închiriat, precum şi 4.200 de locuri de parcare subterane. Tranzacţia face parte din strategia Companiei de a constitui un portofoliu solid pentru viitoare dezvoltări, având în vedere potenţialul important de dezvoltare al Bucurestiului. În acest context, Compania şi-a majorat capitalul social cu 51,5 milioane EUR în august 2022. One Cotroceni Towers este una dintre cele 10 dezvoltări pe care Compania le vă finanţa utilizând veniturile obţinute în cadrul celei mai recente majorări de capital”.

În ultimele 12 luni acţiunile ONE au minus 13% pe o bursă în scădere cu 7%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.