Surpriză pe piaţa auto: numărul tranzacţiilor cu maşini second-hand s-a dublat în prima parte a anului

Postat la 31 iulie 2017 40 afişări

Tranzacţiile cu maşini second-hand au avut un avans de 130%, înmatriculările de maşini noi au crescut cu 27%, iar cele de maşini second-hand din import au urcat cu 86%, depăşind 250.000 de unităţi în primul semestru din 2017, în România, conform unei analize publicate luni de Autovit.ro.

Surpriză pe piaţa auto: numărul tranzacţiilor cu maşini second-hand s-a dublat în prima parte a anului

„Programul Rabla a început în luna mai şi îşi va face simţite efectele şi în următoarele luni, astfel că piaţa poate încheia anul cu peste 110.000 maşini noi. De asemenea, numărul maşinilor second-hand din import înmatriculate a fost în mod constant mare în cele cinci luni de după eliminarea timbrului de mediu, media lunară fiind de 47.000 de maşini. În acest ritm, piaţa maşinilor second-hand din import poate trece de 500.000 de unităţi, la fel şi sectorul reînmatriculărilor”, a declarat Cristian Cojocaru, manager de vânzări la Autovit.ro.

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 27%, până la 45.000 de unităţi, ceea ce înseamnă cel mai bun parcurs din 2009 până în prezent, după cum arată datele publice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.