Surpriză după vaccinarea în masă în Marea Britanie. Ce au descoperit cercetătorii

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 30 martie 2021 3066 afişări

Surpriză după vaccinarea în masă în Marea Britanie. Ce au descoperit cercetătorii

Decesele săptămânale provocate de coroanvirus în Anglia şi Ţara Galilor au atins cel mai scăzut nivel din luna octombrie, semn că programul de vaccinare începe să ofere rezultate, potrivit Financial Times.

Biroul Naţional de Statistică (ONS) a raportat 963 de morţi cauzate de COVID-19 între 12 şi 19 martie, un declin de 36% faţă de săptămâna precedentă. Este a şaptea scădere săptămânală, fapt ce aduce bilanţul deceselor la cel mai mic nivel din ultimele 22 de săptămâni.

De începutul programului de imunizare, adică din decembrie 2020, Marea Britanie a administrat 34.119.095 de doze, număr ce îi oferă locul patru la nivel global, după Statele Unite (145 de milioane de doze), China (106 milioane) şi India (60 de milioane).

Până acum, 45,6% din cetăţenii britanici au primit prima doză a vaccinului anti-coronavirus. Prin comparaţie, prima doză a ajuns în Uniunea Europeană la doar 10,7% din populaţie, conform datelor agregate de Bloomberg.

La nivel mondial, cursa vaccinării este condusă detaşat de Israel, care şi-a acoperit 52,3% din totalul cetăţenilor cu ambele doze ale vaccinurilor.

Ieri au fost administrate în toată lumea circa 14,5 milioane de doze, ritm ce implică atingerea imunităţii de turmă în aproximativ doi-trei ani.

Compania farmaceutică Johnson & Johnson va începe livrarea vaccinurilor în Europa începând cu data de 19 aprilie. Pe lângă faptul că necesită o singură doză, spre deosebire de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, vaccinul J&J este mult mai uşor de transportat.

Blocul comunitar a semnat un contract cu gigantul american pentru 200 de milioane de doze şi are opţiunea de a mai cumpăra încă 200 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.