Suntem betivii Europei?

Postat la 02 decembrie 2010 40 afişări

70% dintre romani au baut alcool cel putin o data in ultimele 12 luni, conform ultimului Eurobarometru. Dintre ei, noua din zece au consumat bautura in ultimele 30 de zile. Cat de des stam la un pahar si cum ne situam fata de celelalte tari?

Trei sferturi dintre cetatenii Uniunii Europene au consumat alcool in ultimul an, in timp ce un sfert se jura ca nu au pus mana pe pahar. Cei mai tentati sa consume alcool sunt tinerii cu varsta intre 15 si 24 de ani. Un sfert dintre ei beau mai mult de cinci pahare, in timp ce segmentul cel mai putin expus este cel peste 55 de ani. Riscul efectelor adverse cauzate de consumul excesiv de alcool vizeaza cu precadere tanara generatie.

Cei mai apropiati de alcool sunt cetatenii din Danemarca (93%), Suedia (90%) si Olanda (88%), in timp ce la polul opus se afla Portugalia (58%), Italia (60%) si Ungaria (64%). Eurobarometrul mai releva ca barbatii beau mai des decat femeile. 84% dintre barbati beau alcool, in timp ce in randul femeilor procentul este de 68%.

Dintre cei care au consumat alcool in ultimele 12 luni, 88% declara au baut in ultima luna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
bautura,
consum,
UE,
Eurobarometru,
sondaj,
statistica
/actualitate/suntem-betivii-europei-7771798
7771798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.