Summitul european, scindat între austeritate şi creştere economică. Merkel: "Reformele şi creşterea nu sunt incompatibile, ci merg mână în mână"

Postat la 15 martie 2013 22 afişări

Liderii europeni s-au reunit joi pentru a evalua gradul de flexibilitate necesar în stabilizarea balanţelor bugetare pentru relansarea creşterii economice şi crearea locurilor de muncă, mai ales pentru tineri, pe fondul contestării sociale a austerităţii.

Summitul european, scindat între austeritate şi creştere economică. Merkel: "Reformele şi creşterea nu sunt incompatibile, ci merg mână în mână"

 Pentru prima dată în multă vreme, cei 27 de lideri de stat şi guvern nu au fost sub presiunea crizei financiare, ceea ce a permis ca discuţia lor să ia o dimensiune politică, însă fără a ajunge la o decizie concretă.

Scopul era "a defini în ce constă" echilibrul dintre consolidarea bugetară şi creştere, a explicat înainte de reuniune un diplomat european, cu cele două tabere, pe de o parte "tabăra austerităţii" condusă de Germania şi cancelarul conservator Angela Merkel, iar pe de cealaltă parte cea a flexibilităţii cu Franţa şi preşedintele său socialist Francois Hollande.

În final, preşedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy, a salutat discuţiile "liniştite şi intense".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/summitul-european-scindat-intre-austeritate-si-crestere-economica-merkel-reformele-si-cresterea-nu-sunt-incompatibile-ci-merg-mana-in-mana-10669173
10669173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.