Suma incredibilă pe care norvegienii au decis să o plătească indonezienilor. Vor ca ei să nu îşi mai taie pădurile

Autor: Mircea Nica Postat la 02 aprilie 2019 228 afişări

La aproape un deceniu după ce Norvegia a semnat un acord de 1 miliard de dolari cu Indonezia pentru a-şi proteja pădurile tropicale, prima plată pentru reducerea emisiilor va fi făcută după scăderea ritmului defrişărilor, conform ecologiştilor şi oficialilor guvernamentali din cadrul unui articol publicat de World Economic Forum.

Suma incredibilă pe care norvegienii au decis să o plătească indonezienilor. Vor ca ei să nu îşi mai taie pădurile

Ca urmare a unui acord privind schimbările climatice din 2010, Norvegia are de efectuat plăţi pentru progresul statului indonezian în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de încălzire a planetei cauzate de copacii care eliberează carbon atunci când putrezesc sau sunt arşi.

Ministrul Mediului si al Pădurilor din Indonezia, Siti Nurbaya Bakar, şi ministrul norvegian pentru Climă şi Mediu, Ola Elvestuen, au convenit că primele plăţi vor fi efectuate după scăderea ratelor de defrişare în 2017, potrivit unei unui comunicat de presă al ambasadei Norvegiei din Jakarta. Nu au fost oferite detalii cu privire la suma plătită, grupurile ecologiştilor estimând că suma se ridică la 20 de milioane de dolari.

„Este un lucru important pentru că reflectă faptul că Indonezia a făcut o schimbare şi este o veste bună pentru noi toţi", a declarat Oyvind Eggen, director al Fundaţiei Rainforest din Norvegia, fondată în Oslo.

Patria celei de-a treia cea mai mare pădure tropicală din lume, Indonezia este cel mai mare producător de ulei de palmier. Ecologiştii învinovăţesc plantaţiile de ulei de palmier pentru mare parte din defrişări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
paduri,
plati,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.