Suma cu care s-a împrumutat România în primele şase luni ale anului de pe pieţe externe, făcută publică de un lider din Opoziţie

Autor: Diana Grigore Postat la 28 octombrie 2018 160 afişări

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a publicat duminică răspunsul Ministerului Finanţelor privind datoria publică a României, care arată că în primele şase luni ale anului a fost atrasă de pe piaţa externă suma de peste 2 miliarde de euro şi 1.2 miliarde de dolari.

„Cifrele oficiale ale împrumuturilor României în primele şase luni ale anului. Dragnea şi Dăncilă ne tot spun zi de zi că ţara o duce grozav şi că doar opoziţia şi presa nu vede cum duduie economia. Prin urmare, mă întreb şi eu de ce România împrumută miliarde de euro şi dolari în fiecare an. Am primit cifrele oficiale legate de împrumuturile pe care România le-a făcut în primele 6 luni ale anului 2018. Ataşez documentul transmis de ministrul Teodorovici prin secretarul de stat al Ministerului de finanţe, Attila Gyorgy. Comentariile sunt în plus”, a scris Eugen Tomac, duminică, pe Facebook.

Potrivit documentului ataşat de liderul PMP, România a atras de la 1 ianuarie până la 1 iulie, de pe piaţa externă, suma de 2 miliade de euro, 1,2 miliarde de dolari şi o sumă de 84.19 milioane de euro din împrumuturile contractate de la instituţiile financiare internaţionale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUGEN TOMAC,
GUVERN,
DATORIE PUBLICĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.