Mii de persoane au protestat la Budapesta în semn de solidaritate cu o universitate fondată de Soros

Autor: Mircea Olteanu Postat la 27 octombrie 2018 53 afişări

Mai multe mii de persoane au participat vineri seară la o manifestaţie în centrul Budapestei pentru a-şi exprima solidaritatea cu Universitatea Central Europeană (CEU), instituţie fondată de miliardarul George Soros, care susţine că este forţată de Guvernul Viktor Orban să părăsească Ungaria.

Andras Fekete-Gyor, liderul Mişcării Momentum, organizatorul manifestaţiei, a declarat că Guvernul de la Budapesta "vrea să expulzeze CEU din Ungaria" pentru că premierul Viktor Orban "este înspăimântat de cei care gândesc", relatează agenţia de ştiri MTI.

Universitatea a transmis că în instituţia se va muta la Viena în cazul în care până la 1 decembrie nu se găseşte o soluţie prin care instituţia să poată opera legal în Ungaria.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
PROTEST,
SOROS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.