Familiile monoparentale cu dificultăţi financiare ar putea primi un ajutor social lunar. Proiectul a fost depus la Senat

Autor: Diana Grigore Postat la 27 octombrie 2018 100 afişări

Mai mulţi parlamentari au depus la Senat un proiect legislativ, care prevede că familiile monoparentale al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţară să beneficieze de indemnizaţii lunare, începând de la 1 ianuarie, în scopul prevenirii separării copiilor de familie.

„Familiile monoparentale aflate în situaţie de dificultate al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe ţară au dreptul la un sprijin financiar ca formă de asistenţă socială. Sprijinul financiar se asigură prin acordarea unei indemnizaţii lunare cu întreţinere, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în suma netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe ţară la data stabilirii dreptului”, se arată în proiectul de lege.

Iniţiatorii propun ca valoarea indemnizaţiei să se modifică corespunzător cu modificarea salariului minim brut pe ţară.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.