Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru a doua oară pentru că nu a arborat drapelul României

Postat la 26 octombrie 2018 78 afişări

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, a fost amendat pentru a doua oară de Prefectura Harghita, cu 5.000 de lei, pentru că nu a arborat drapelul României lângă însemnele naţionale ale Ungariei, cu ocazia comemorării Revoluţiei ungare din `56.

Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru a doua oară pentru că nu a arborat drapelul României

Prefectul din Harghita, Jean Adrian-Andrei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în 23 octombrie, cu ocazia comemorării Revoluţiei ungare din 1956, primarul din Odorheiu Secuiesc a încălcat cu bună ştiinţă legea privind arborarea steagurilor, iar apoi a fost amendat cu 5.000 de lei.

”Comemorarea Revoluţiei din Ungaria de la 1956 o sărbătoreşte comunitatea maghiară în fiecare an. La fel s-a comemorat şi în municipiul Odorheiu Secuiesc pe data de 23 octombrie, zi în care primarul din Odorheiu, Árpád Gálfi, cu bună ştiinţă, a încălcat pentru a doua oară legea privind arborarea steagului Ungariei pe domeniul public. Aşa cum vă spuneam este a doua oară când primarul încalcă cu bună ştiinţă actele normative privitoare la arborarea steagurilor. Aceasta a mai fost sancţionat şi cu ocazia sărbătoririi zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”, a spus prefectul de Harghita.

Jean Adrian-Andrei a explicat că legea prevede arborarea drapelului României cu ocazia ceremoniilor oficiale, cu caracter local, naţional sau internaţional.

”Nu a existat drapelul românesc nicăieri”, a spus prefectul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
odorheiu secuiesc,
amenda,
refuz,
revolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.