Prima ţară europeană care interzice trotinetele şi scuterele electrice pe trotuare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 octombrie 2018 499 afişări

Prima ţară europeană care interzice trotinetele şi scuterele electrice pe trotuare

Accesul scuterelor şi trotinetelor electrice pe trotuarele Franţei va fi interzis, iar acestea trebuie să circule începând de astăzi pe şosele şi să respecte Codul Rutier, la fel ca maşinile sau motocicletele, într-o încercare a guvernului francez de a asigura siguranţa pietonilor, potrivit France24.

„Vom creea o nouă categorie, astfel încât vor putea circula şi pe benzile de biciclete sau în zonele unde viteza limită este de 30 km/h”, spune Elisabeth Borne, ministrul transporturilor.

„Locul lor nu este pe trotuar – unde siguranţa pietonilor are prioritate”, continuă ministrul.

Prezenţa acestor scutere pe trotuare a stârnit controverse în spaţiul public francez, ceea ce a determinat statul la începutul anului să conceapă o serie de măsuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
franta,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.