Turcia cere extrădarea a 18 saudiţi în legătură cu uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi

Autor: Mircea Olteanu Postat la 27 octombrie 2018 74 afişări

Procuratura din Istanbul a pregătit o cere de extrădare din Arabia Saudită pentru 18 suspecţi în cazul uciderii jurnalistului disident Jamal Khashoggi, a comunicat Ministerul de Justiţie din Turcia, informează agenţia Reuters.

Autorităţile de la Riad au transmis anterior că 18 persoane au fost arestate, iar cinci oficiali guvernamentali de rang înalt au fost demişi, în urma investigaţiei în acest caz.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut autorităţilor saudite să extrădeze suspecţi în Turcia pentru a fi judecaţi. Erdogan a mai solicitat Arabiei Saudite să dezvăluie cine a dat ordinul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, precum şi locul în care se află corpul acestuia, ameninţând că Turcia deţine mai multe informaţii despre caz decât a dezvăluit până acum.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ARABIA SAUDITĂ,
JURNALISM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.