Suedia pregăteşte sute de adăposturi NUCLEARE în faţa unui posibil atac din partea Rusiei

Postat la 23 martie 2017 111 afişări

Suedia pregăteşte sute de adăposturi nucleare pentru a proteja populaţia în faţa unui atac din partea Rusiei, în mijlocul temerilor tot mai crescute din statele baltice, informează The Independent.

Suedia pregăteşte sute de adăposturi NUCLEARE în faţa unui posibil atac din partea Rusiei

Agenţia suedeză pentru situaţii de urgenţă civile (MSB) a ordonat o evaluare a 350 de buncăre pentru civili, situate pe insula Gotland din Marea Baltică, unde Suedia are desfăşurate trupe.

Adăposturile sunt proiectate să protejeze oamenii împotriva undelor de şoc şi radiaţiilor cauzate de o potenţială detonare nucleară., precum şi în faţa armelor chimice sau biologice.

Mats Berglund, şeful MSB, a declarat unui post de radio local că adăposturile vor fi verificate până la sfârşitul acestui an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.