Suedia anunţă asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 29 august 2022 23 afişări

Suedia anunţă asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a anunţat luni asistenţă militară suplimentară destinată Suediei, în valoare de 500 de milioane de coroane suedeze (46,92 de milioane de euro), în contextul conflictului cu Rusia, informează agenţia Reuters.

"Vom continua să susţinem Ucraina cât timp va dura acest război", a declarat Magdalena Andersson, cu ocazia întâlnirii cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba.

Asistenţa militară suplimentară în valoare de 500 de milioane de coroane face parte dintr-un ajutor total de un miliard de coroane (93,8 milioane de euro).

"Cât timp va dura războiul, vom continua să cerem mai mult armament", a afirmat, la rândul său, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Suedia şi Finlanda au depus cereri de admitere în Alianţa Nord-Atlantică de teama riscurilor generate de Rusia, în contextul conflictului cu Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suedia,
ucraina,
asistenta,
militar,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.