Subvarianta BA.2 Omicron se răspândeşte în Africa de Sud. Autorităţile monitorizează situaţia

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 februarie 2022 278 afişări

Subvarianta BA.2 Omicron se răspândeşte în Africa de Sud, iar autorităţile monitorizează situaţia, deşi nu este clar dacă virusul se comportă diferit, arată Reuters.

Subvarianta BA.2 Omicron se răspândeşte în Africa de Sud. Autorităţile monitorizează situaţia

Potrivit lui Michelle Groome, de la Institutul Naţional pentru Bolile Transmisibile, 23% din 450 de probe analizate în ianuarie au arătat prezenţa subvariantei BA.2 Omicron. În decembrie, numărul a fost mult mai mic: 4% din 2.243 de probe au conţinut BA.2.

„Vedem această creştere cu BA.2, încă încercăm să obţinem mai multe informaţii despre această subvariantă... ca urmare creştem analizele în regiunile unde avem o creştere de cazuri şi monitorizăm amploarea BA.2”, a explicat Groome într-o conferinţă de presă.

Specialistul a adăugat că pericolul reprezentat de noua subvariantă este încă incert.

„În acest moment nu există dovezi potrivit cărora ar fi diferenţe între subvariantele Omicron. Aşa am constatat şi la Delta unde au fost multe subvariante, dar nu am constatat prea multe diferenţe între ele, totuşi vom continua să monitorizăm”, a precizat Michelle Groome, potrivit Reuters.

Cercetătoarea a mai spus că nu se aşteaptă la simptome diferite la cazurile de BA.2 şi că vor fi analizate datele oferite de spitale.

BA.2 a fost observat pentru prima dată în China în urmă cu câteva săptămâni şi se bănuieşte că provine din India. De asemenea, au fost numeroase cazuri în Danemarca, Australia, Canada şi Singapore. Ulterior, prezenţa subvariantei a fost confirmată în peste 50 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
africa de sud,
subvarianta,
omicron

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.