Subscrierile Omniasig s-au majorat cu 14% la nouă luni, la 945 mil.lei, după un avans de 20% pe CASCO şi 5% pe RCA

Autor: Roxana Rosu Postat la 05 decembrie 2019 32 afişări

Valoarea primelor brute subscrise de societatea de asigurări Omniasig a crescut în primele nouă luni ale anului cu 14%, la aproape 945 milioane lei, compania raportând un profit brut de aproape 38 milioane lei.

Subscrierile Omniasig s-au majorat cu 14% la nouă luni, la 945 mil.lei, după un avans de 20% pe CASCO şi 5% pe RCA

Valoarea primelor brute subscrise de societatea de asigurări Omniasig a crescut în primele nouă luni ale anului cu 14%, la aproape 945 milioane lei, compania raportând un profit brut de aproape 38 milioane lei.

Volumul total de despăgubiri plătite de companie în această perioadă a fost de aproximativ 600 milioane lei.

”Strategia noastră de creştere sustenabilă şi subscriere prudentă dă rezultate şi în acest an. Pentru 2019, unul dintre principalele noastre obiective strategice rămâne în continuare dezvoltarea segmentelor non-auto, iar rezultatele din primele nouă luni ale anului arată că suntem în direcţia corectă”, a declarat Mihai Tecău, preşedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group. 

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco şi RCA), Omniasig  a consemnat prime brute de aproximativ 667 milioane lei, cu peste 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Linia Asigurărilor Casco s-a aflat într-o dinamică ascendentă în primele nouă luni din 2019, cu o creştere de 20 de procente. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a înregistrat o creştere de 5%.

În ceea ce priveşte segmentul Property (Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale), subscrierile s-au majorat cu 10%, în linie cu strategia companiei, de dezvoltare a liniilor de asigurări non-auto.

Tot în urcare au fost şi asigurările de sănătate, subscrierile fiind cu peste 30% mai mari decât în primele nouă luni din 2018, în timp ce asigurările de accidente şi boală au consemnat o majorare de 9%.

Acelaşi trend ascendent se remarcă şi în cazul asigurărilor de călătorie, volumul primelor brute subscrise majorându-se cu 25%.

Compania a înregistrat 529 de reclamaţii unice per petent şi per caz, în condiţiile în care numărul reclamaţiilor soluţionate favorabil a fost de 87, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie în primele nouă luni ale anului curent şi care nu au fost anulate, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,048% dintre acestea.

Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă mai puţin de 0,40% dintre acestea.

Omniasig este una dintre cele trei firme deţinute de Vienna Insurance Group în România, alături de Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Grupul austriac este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.

Vienna Insurance Group (VIG), care controlează aproape un sfert din piaţa locală de asigurări din România, prin intermediul celor trei companii, a înregistrat o scădere a primelor brute subscrise a portofoliului din România de circa 13%, ajungând la 342 mil. euro în primele nouă luni din anul 2019, potrivit datelor din raportul financiar al grupului austriac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
omniasig,
companie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.