Un brancardier din Gorj se spală la lighean, după ce un vecin „deranjat de design” a tăiat ţevile de apă

Autor: Loredana Ficiu Postat la 04 decembrie 2019 128 afişări

Un brancardier din oraşul Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, care locuieşte la etajul 1 al unui bloc din localitate, se spală la lighean din octombrie, din cauza vecinului de la parter care, „deranjat de design”, a tăiat ţevile de apă din apartamentul său.

Nicolae Sandu, un brancardier de la spitalul din oraşul Târgu-Cărbuneşti, spune că se spală la lighean din octombrie, după ce vecinul său de la parter a tăiat ţevile de apă din baia sa. Dacă s-ar spăla la duş, brancardierul l-ar inunda pe vecin.

Brancardierul a declarat, pentru MEDIAFAX, că la un moment dat s-a trezit cu vecinul de la parter peste el: „zicea că îl inund. Ştiindu-mă nevinovat, m-am dus să văd despre ce e vorba. A început cu injurii. Mi-a permis accesul în apartament şi m-am uitat. În baie am constatat lipsa celor două ţevi, pe care le ştiam că le avea, pentru că mai fusesem în 2015 la el. Am constatat că ţevile erau retezate şi i-am reproşat cum a putut să taie ţevile. Zicea că nu-i trebuie aşa ceva prin casă, că îl deranjează ca design şi că l-am inundat tot timpul. Deşi eu nu locuisem acolo, am document de la Aparegio că din aprilie 2017 până în prezent eu nu am folosit apa, deci este o minciună. Oricum, el nu avea voie să taie ţevile. Ce design, domnule? Am întrebat. Ai galerie de artă? Spune că le-a tăiat că nu îi plăceau, din punct de vedere estetic. Ba că sunt degradate, nici el nu ştie sigur”.

Din ziua în care vecinul i-a reproşat că l-a inundat, brancardierul s-a spălat doar la lighean.

„Trăim în secolul 19 spre 20, nu trăim în secolul 21, din păcate. Mă spăl la lighean, pentru că vreau să aplanez conflictul cu el, pentru că, dacă mă spăl în capul lui, cum au zis prieteni, colegi, să îi curgă apa în apartament, vine, mă deranjează, mă înjură, cum m-a înjurat atunci, deşi eram nevinovat, nu aveam de unde să ştiu eu ce se întâmplă în apartamentul lui, pentru că le retezase. Ca să aplanez conflictul, să nu am balamuc, stau şi rabd şi aştept ca autorităţile să-şi facă datoria, ceea ce nu se întâmplă, de atâta şi atâta timp”, a spus Nicolae Sandu.

Acesta susţine că a depus sesizări la mai multe instituţii, dintre care două au fost la primărie. Pe 11 noiembrie, a primit un răspuns oficial în care se precizează că o comisie a mers la apartementul celui reclamat şi a constatat că ţevile de preluare a apelor uzate au fost tăiate, pe motiv că îi este inundată locuinţa.

Mai mult, bărbatul care a tăiat ţevile a fost înştiinţat să ajungă cât mai urgent la un acord pentru reparaţii.

Bărbatul a sesizat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. O echipă din cadrul instituţiei a mers, miercuri, la faţa locului, însă cel reclamat a spus că nu mai este el proprietarul locuinţei.

„Autorităţile nu mişcă un deget, absolut. Îmi zâmbesc în faţă, întorc spatele. Pe mine mă interesează să am condiţii minime civilizate în casa mea, care ţin de igiena personală”, a mai declarat Nicolae Sandu.

Acesta a spus că i-a propus vecinului său, pentru a rezolva problema, să aducă un instalator pe care să îl plătească el, pentru a monta din nou ţevile, însă a fost refuzat, tot pentru că „l-ar încurca la design”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brancardier,
casĂ,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.