Cine este singurul deputat care a votat împotriva eliminării supraaccizei la carburanţi

Autor: Diana Grigore Postat la 04 decembrie 2019 79 afişări

Roxana Mînzatu (PSD), fost ministru al Fondurilor Europene, a fost singurul deputat care a votat, miercuri, împotriva adoptării proiectului de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time. Deputaţii Remus Borza şi Nicolae Andrei s-au abţinut.

Potrivit site-ul Camerei Deputaţilor, au fost înregistrate 280 de voturi pentru adoptarea proiectului de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Singurul deputat care a votat împotriva adoptării iniţiativei legislative este social-democratul Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene în guvernarea PSD.

De asemenea, cele două abţineri înregistrate aparţin deputatului Remus Borza şi deputatului PSD Nicolae Andrei.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Propunerea legislativă vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaţilor este for decizional pentru iniţiativa legislativă.

"Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanţi şi de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parţial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanţi, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, care ţine de o decizie discreţionară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, astfel că iniţiativa va ajunge la preşedinte pentru promulgare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mÎnzatu,
supraaccizĂ,
carburanŢi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.