Submarinul Titan a fost distrus într-o „implozie catastrofală”

Autor: Laura Buciu Postat la 23 iunie 2023 96 afişări

Cinci fragmente majore ale submersibilului Titan au fost localizate în câmpul de resturi rămas în urma dezintegrării prin implozie, inclusiv conul de coadă al navei şi două secţiuni ale corpului sub presiune, au declarat oficialii Gărzii de Coastă.

Submarinul Titan a fost distrus într-o „implozie catastrofală”

Submersibilul de mare adâncime Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie spre epava Titanicului, a fost găsit în bucăţi în urma unei „implozii catastrofale”. Toţi cei aflaţi la bord au murit, a anunţat Paza de Coastă americană.

Un vehicul de scufundare robotizat desfăşurat de pe o navă canadiană a descoperit un câmp de resturi de la submersibilul Titan pe fundul mării, la aproximativ 488 de metri de prova Titanicului, la 4 km sub suprafaţă, într-un colţ îndepărtat al Atlanticului de Nord, a declarat presei contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane, potrivit Reuters.

Titan, operat de compania americană OceanGate Expeditions, a fost dat dispărut de când a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafaţă, duminică dimineaţă, la aproximativ o oră şi 45 de minute de la ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore la cea mai faimoasă epavă din lume.

Cinci fragmente majore ale submersibilului Titan au fost localizate în câmpul de resturi rămas în urma dezintegrării sale, inclusiv conul de coadă al navei şi două secţiuni ale corpului sub presiune, au declarat oficialii Gărzii de Coastă. Nu s-a menţionat dacă au fost observate rămăşiţe umane.

„Câmpul de resturi de aici este în concordanţă cu o implozie catastrofală a vehiculului”, a declarat Mauger.

Chiar înainte de conferinţa de presă a Gărzii de Coastă, OceanGate a emis o declaraţie în care spunea că nu există supravieţuitori printre cei cinci bărbaţi aflaţi la bordul Titanului, inclusiv fondatorul şi directorul executiv al companiei, Stockton Rush, care pilota Titanul.

Ceilalţi patru erau miliardarul şi exploratorul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani; omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, şi fiul său de 19 ani, Suleman, ambii cetăţeni britanici; şi oceanograful francez şi renumitul expert în Titanic Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, care vizitase epava de zeci de ori.

„Aceşti bărbaţi au fost adevăraţi exploratori care au împărtăşit un spirit distinct de aventură şi o pasiune profundă pentru explorarea şi protejarea oceanelor lumii”, a declarat compania. „Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete şi de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice”.

Echipele de căutare şi personalul de sprijin din SUA, Canada, Franţa şi Marea Britanie au petrecut zile întregi scanând mii de kilometri pătraţi de mare deschisă cu avioane şi nave în căutarea oricărui semn al Titanului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
submarin,
titan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.