SUA sunt foarte hotarate sa amplaseze rachete cat mai aproape de Rusia, comenteaza presa rusa

Postat la 07 februarie 2010 16 afişări

Amplasarea de rachete americane in Romania nu va imbunatati securitatea in regiune, dar oficialii americani si romani nu par prea interesati de acest aspect, Washingtonul dorind cu orice pret sa amplaseze rachete cat mai aproape de Rusia, comenteaza site-ul Pravda.ru.

Decizia Romaniei de a gazdui pe teritoriul sau rachete interceptoare de tip SM-3 va extinde sistemul de aparare antiracheta catre sudul Europei. In plus, Statele Unite continua negocierile cu alte tari europene, cum este cazul Poloniei, noteaza agentia Interfax. Mentionand afirmatia categorica a presedintelui Romaniei ca sistemul vizeaza posibile amenintari dinspre Iran si nu Rusia, Pravda.ru se intreaba: "Care ar putea fi tintele rachetelor interceptoare instalate in Romania? Coreea de Nord este prea departe. Romania este mai aproape de Iran decat Polonia sau Cehia, dar acest stat se afla oricum la o distanta prea mare. In plus, Turcia este membru al NATO si are granita comuna cu Iranul. De ce nu s-ar construi o baza de rachete acolo?".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-sunt-foarte-hotarate-sa-amplaseze-rachete-cat-mai-aproape-de-rusia-comenteaza-presa-rusa-5481935
5481935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.