SUA: Situaţia lui Mubarak este o problemă internă egipteană, iar Morsi trebuie eliberat

Postat la 23 august 2013 35 afişări

Statele Unite au apreciat joi că situaţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, proaspăt ieşit din închisoare, ţine de afacerile interne ale Egiptului şi că succesorul său Mohamed Morsi, îndepărtat de la putere în iulie, este necesar să fie eliberat.

SUA: Situaţia lui Mubarak este o problemă internă egipteană, iar Morsi trebuie eliberat

 Departamentul de Stat este întrebat de mai multe zile de presa internaţională despre situaţiile aparent paradoxale ale fostului şef de stat arab Hosni Mubarak (1981-2011) şi fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi (2012-2013).

Primul a fost îndepărtat de la putere în februarie 2011, condamnat şi încarcerat, după care a fost eliberat şi plasat sub arest, joi, într-un spital militar din Cairo. Celălalt, ales în mod democratic în primăvara lui 2012, a fost destituit de către armată pe 3 iulie şi este deţinut în secret.

"În ceea ce priveşte procesul lui Mubarak, am spus de mult timp că este vorba despre o problemă juridică internă egipteană", a tăiat-o scurt Jennifer Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, trimiţându-i pe jurnalişti spre Guvernul egiptean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-situatia-lui-mubarak-este-o-problema-interna-egipteana-iar-morsi-trebuie-eliberat-11268004
11268004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.