SUA: De ce are succes Herman Cain, "candidatul 9-9-9" al republicanilor (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 octombrie 2011 16 afişări

Herman Cain, un necunoscut până nu de mult, a trecut în fruntea preferinţelor electoratului republican în cursa pentru desemnarea candidatului la prezidenţialele din SUA, cu 27% din intenţiile de vot - înaintea lui Mitt Romney, guvernator de Massachusetts (23%), şi a lui Rick Perry, guvernator de Texas (16%), conform ultimului sondaj NBC News/Wall Street Journal.

Cain, în vârstă de 65 de ani, fostul CEO al companiei Godfather's Pizza, a devenit preferatul Tea Party, graţie soluţiei "9-9-9" propuse pentru relansarea economiei (9% impozit unic pe venit, 9% taxă unică pe vânzările pe piaţa internă, 9% impozit unic pe profitul companiilor), dar şi preferatul bogaţilor, având în vedere că reforma lui fiscală ar însemna o reducere masivă de impozite pentru ei, adică exact opusul a ceea ce vor democraţii.

În plus, Cain este de culoare, ceea ce ar înlătura din start acuzaţiile democraţilor că republicanii vor ca în alegerile de la anul să reinstaureze supremaţia albilor în administraţia americană.

Cei care îl critică aduc în discuţie îndeosebi poziţia sa total dezimplicată în privinţa politicii externe, pe care Cain nu o consideră prioritară atâta timp cât problemele interne, economice, ale Americii nu sunt rezolvate. Există în acest sens un interviu deja celebru, în care Cain maimuţăreşte numele Uzbekistanului, vrând să ilustreze ce puţin ar trebui să le pese americanilor de ceea ce se întâmplă în alte zone ale lumii. Dar s-ar putea ca însăşi această atitudine să-i aducă puncte în rândul electoratului său.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-de-ce-are-succes-herman-cain-candidatul-9-9-9-al-republicanilor-video-8869984
8869984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.