SUA au raportat peste un milion de infecţii cu coronavirus în luna noiembrie: Perspectivele economice continuă să fie ameninţate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 16 noiembrie 2020 41 afişări

SUA au raportat peste un milion de infecţii cu coronavirus în luna noiembrie: Perspectivele economice continuă să fie ameninţate

Economia americană continuă să se confrunte cu noile restricţii de circulaţie, lansate pe fondul creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19, într-un moment în care populaţia SUA are din nou nevoie de un suport fiscal masiv, scrie Financial Times

Chiar dacă piaţa de capital a înregistrat creşteri semnificative după ultimele rezultate ale companiilor Pfizer şi BioNTech, care au dezvoltat un vaccin anti-coronavirus cu o eficienţă de 90%, situaţia din sistemul de sănătate prezintă o ameninţare directă în faţa economiei Statelor Unite.

SUA au raportat peste un milion de infecţii noi doar în luna noiembrie, iar sistemul de sănătate abia mai face faţă în unele părţi ale ţării. În consecinţă, autorităţile din mai multe state au introdus un nou set de măsuri de distanţare socială pentru a controla numărul de cazuri.

În timp ce Congresul şi Casa Albă au căzut de acord asupra unei serii de cheltuieli guvernamentale de 3.000 de miliarde de dolari în martie şi aprilie, autorităţile nu au reuşit să ajungă la o înţelegere înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie şi au înregistrat progrese modeste în ultimele două săptămâni.

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, a declarat că liderii americani trebuie să ajungă la un compromis înainte să fie numit în funcţie (20 ianuarie), poziţie pe care a adoptat-o şi actualul lider de la Casa Albă – Donald Trump.

Însă neînţelegerile vor continua, cel mai probabil, întrucât Democraţii urmăresc un pachet de peste 2.000 de miliarde de dolari, iar membrii Partidului Republican sunt de părere că economia are nevoie de o sumă mult mai mică. În consecinţă, economiştii avertizează că acordul nu va fi atins prea curând, punând în pericol zeci de mii de business-uri şi gospodării pe măsură ce vor fi lansate noile restricţii de circulaţie.

Michael Feroli, senior economist în cadrul JPMorgan, a declarat că suporturile financiare au fost mai mici în al doilea val al pandemiei, fapt ce ar genera „riscuri substanţiale” pentru viitoarele creşteri economice.

Până acum, Statele Unite au raportat circa 11,4 milioane de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 şi peste 250.000 de decese. Aproape 7 milioane de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.