SUA au atacat cu rachete o bază militară siriană - 6 morţi/ Guvernator sirian: Atacul ”serveşte intereselor” teroriştilor”

Postat la 07 aprilie 2017 199 afişări

Statele Unite au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile, anunţă Pentagonul, aceasta fiind prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad. Siria a confirmat atacul SUA, precizând că sunt victime; Rusia a avertizat că vor fi consecinţe grave.

SUA au atacat cu rachete o bază militară siriană - 6 morţi/ Guvernator sirian: Atacul ”serveşte intereselor” teroriştilor”

Presa rusă anunţă că au fost distruse 9 avioane siriene: Evgeny Poddubnyy, un jurnalist rus al postului de ştiri Russia 24, care are acces în exclusivitate la baza militară, a transmis că nu toate avioanele au fost distruse de rachetele americane. Un raport iniţial sugerează că 9 avioane siriene au fost distruse în urma bombardamentelor.

Administraţia Bashar al-Assad a confirmat că Statele Unite au lansat un atac asupra unei baze militare siriene, precizând că s-au înregistrat victime, după ce Rusia, principalul aliat internaţional al Siriei, atrăsese atenţia că un astfel de atac va avea consecinţe grave.

"Una dintre bazele noastre militare din centrul ţării a fost vizată în această dimineaţă de un atac cu rachete americane şi există decese", a transmis armata siriană, citată de agenţia oficială SANA.

"Rusia avea semnale directe că se pregătea o operaţiune militară împotriva Siriei; iniţiatorii operaţiunii vor purta responsabilitatea consecinţelor", a avertizat Vladimir Safronkov, adjunctul ambasadorului rus la Naţiunile Unite.

Departamentul american al Apărării a anunţat la 4.40, ora Siriei, (4.40, ora României), că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare aflate în estul Mării Mediterane.

Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat "toate ţările civilizate" să contribuie la încheierea războiului civil din Siria.

Bombardardamentul Statelor Unite este o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.