De ce nu vrea ANAF să-i plătească unui bărbat 15.000 de euro câştigaţi la loteria bonurilor

Postat la 06 aprilie 2017 162 afişări

ANAF a amânat să-i plătească unui arădean peste 15.000 de euro, sumă ce i-ar fi revenit în urma extragerii la loteria bonurilor fiscale. Bărbatul îşi va primi banii după finalizarea anchetei procuraturii, dacă se dovedeşte că a plătit bunurile de pe bonul fiscal câştigător.

De ce nu vrea ANAF să-i plătească unui bărbat 15.000 de euro câştigaţi la loteria bonurilor

„Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a făcut o sesizare la parchet pentru a se verifica dacă persoana care a revendicat premiul a plătit bunurile de pe bonul fiscal câştigător. După finalizarea anchetei, în fucţie de rezultat, se va decide dacă persoana respectivă îşi va primi banii. Nu este vorba că i se refuză premiul în bani, este doar o amânare, până la finalizarea anchetei. Aceasta este procedura”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Laura Chriac, consilierul preşedintelui ANAF.

“Direcţia generală antifraudă fiscală a efectuat verificările legale cu privire la autenticitatea şi realitatea bonului fiscal depus la unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vedere revendicării premiului, constatându-se împrejurări privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală. În aceste condiţii, potrivit prevederilor art. 6 alin. (7) din O.G. nr. 10/2015 ”În cazul constatării elementelor constitutive ale unei infracţiuni, sunt sesizate organele de cercetare competente, iar plata premiului revendicat se suspendă până la soluţionarea cauzei penale”, se arată într-un comunicat ANAF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
anaf,
barbat,
loterie,
refuz,
castigare,
ancheta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.