SUA au aceeasi problema ca Romania: nu stiu exact nici cati angajati, dar nici cati someri au

Postat la 19 mai 2011 16 afişări

Scandal in Statele Unite. Autoritatile americane au anuntat in urma cu cateva luni ca numarul de angajati din economie a scazut cu circa 91.000 de persoane, ca apoi sa revizuiasca numarul in doua randuri, ajungandu-se in final la o scadere de doar 24.000 de angajati.

"Marja de eroare" a dat nastere la ample discutii pe marginea modului in care se alcatuiesc statisticile privind piata muncii peste ocean. Si in Romania unele datele statistice au fost subiectul unor controverse. De exemplu, datele au aratat la un moment dat ca somajul scade, dar numarul de salariati nu creste. In Romania numarul de salariati este calculat de Institutul National de Statistica prin doua modalitati. Una dintre ele are la baza un sondaj la care participa 27.000 de intreprinderi de stat si private. O alta se bazeaza pe o ancheta trimestriala in aproximativ 29.000 de gospodarii, in care intra si "bugetarii speciali", intre care se numara si cei din structurile Ministerului de Interne. In ce priveste numarul celor care muncesc la negru, INS nu are statistici. Referitor la somaj, exista diferente intre datele INS si cele de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) care au fost explicate de catre reprezentantii INS prin diferentele intre definitii, metodele de calcul si sfera de cuprindere.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
somaj,
date oficiale,
raportari,
erori
/actualitate/sua-au-aceeasi-problema-ca-romania-nu-stiu-exact-nici-cati-angajati-dar-nici-cati-someri-au-8273668
8273668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.