SUA ameninţă China cu noi taxe pe importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari

Postat la 11 iulie 2018 35 afişări

Administraţia Trump a ridicat miercuri mizele în disputa comercială cu China, ameninţând cu taxe de 10% pe o listă de importuri chineze, în valoare de 200 de miliarde de dolari, infuenţând scăderea cotaţiilor acţiunilor globale, dar şi preţul perolului, relatează Reuters.

SUA ameninţă China cu noi taxe pe importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari

Ministerul Comerţului din China a declarat miercuri că a fost „şocat” de decizia Administraţiei şi ar putea depune plângere Organizaţia Mondială a Comerţului, însă nu a precizat concret cum va răspunde măsurii. Într-o declaraţie, ministrul chinez a numit acţiunile venite din partea Statelor Unite „complet inacceptabile”.

Beijingul a afirmat că va răspunde măsurilor tarifare escaladante ale Washingtonului, inclusiv prin „măsuri calitative”, o ameninţare de care afacerile americane din China se tem, pentru că acest lucru ar putea duce la întârzieri în aprobarea investiţiilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.