SUA acordă Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 17,7 milioane de dolari

Autor: Iuliana Enache Postat la 21 aprilie 2015 40 afişări

Vicepreşedintele american Joe Biden a discutat cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, luni, despre criza din estul Ucrainei şi a oferit un ajutor suplimentar de 17,7 milioane de dolari pentru nevoi elementare precum alimente, adăpost şi apă, a anunţat Casa Albă.

Biden şi Poroşenko au discutat despre eforturile depuse de Ucraina în domeniul reformelor, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

"Vicepreşedintele a salutat numirea unui nou şef al biroului anticorupţie şi a încurajat implementarea ulterioară a reformelor din domeniul statului de drept, inclusiv măsuri antimonopol şi reforma justiţiei", a adăugat Casa Albă.

Economia Ucrainei, care trece prin cea mai gravă criză de la obţinerea independenţei în 1991, era la începutul anilor 2000 printre cele mai dinamice din regiune, dar ulterior a fost afectată de criza financiară mondială din 2008.

Preşedintele prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în februarie, ca rezultat al protestelor pro-europene, eveniment urmat la scurt timp de anexarea Crimeei de către Rusia şi revolta armată a proruşilor din estul Ucrainei, soldată cu peste 6.000 de morţi. Conflictul a paralizat mare parte din industria naţională, concentrată în regiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UCRAINA,
AJUTOR
/actualitate/sua-acorda-ucrainei-un-ajutor-umanitar-in-valoare-de-17-7-milioane-de-dolari-14133343
14133343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.