Studiu MementoBus: Studenţii şi turiştii de peste 50 de ani aleg să plece în minivacanţa de 1 Decembrie cu autocarul

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 noiembrie 2016 60 afişări

Studenţii şi tinerii cu vârste de până la 25 de ani, dar şi turiştii trecuţi de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg să plece în minivacanţa de 1 Decembrie cu autocarul, cele mai căutate destinaţii interne fiind Sibiu, staţiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, dar şi pieţele de Crăciun din Viena, Budapesta şi Praga, arată un studiu al MementoBus, companie de transport low cost cu autocarul din România.

Primele rezervări pe cursele MementoBus, pentru minivacanţa din aceste zile, au fost făcute cu două luni în urmă, dar sunt şi turişti care cumpără în ultimul moment. Tarifele medii sunt între 6,6-10 euro/persoană/sens, în funcţie de destinaţie. Există, însă, şi anumite destinaţii şi curse pentru care tarifele pornesc de la modica sumă de 1,2 euro/persoană/sens. Dacă în restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Piteşti, Slatina, Constanţa sau Iaşi, în această săptămână a crescut interesul pentru Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca şi Tulcea.  La mare căutare rămân locaţiile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata). Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare cu mic-dejun. Cele mai multe cereri venite din partea turiştilor care preferă autocarul sunt pentru cazarea la pensiuni sau hoteluri low budget.

Cei mai mulţi dintre turiştii care preferă să plece în vacanţă cu autocarul în această perioadă sunt studenţii şi tinerii de până în 25 de ani cu venituri modeste, dar şi seniorii de peste 50 de ani, cu venituri mici. Cursele turistice cu autocarul pentru mai multe destinaţii au făcut ca multe zone din România să devină mai accesibile pentru turiştii cu venituri mici, care nu au maşină personală şi nu îşi permit să cumpere un bilet de avion.

„În această perioadă a anului sunt foarte căutate deplasările cu autocarul şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi chiar dacă unii dintre turişti au automobile, mulţi dintre ei aleg autocarul pentru a evita să conducă în condiţii de zăpadă, viscol sau polei”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour & Memento Bus.

Sunt căutate, de asemenea, şi pachetele de vacanţă cu autocarul. Cei mai mulţi dintre turiştii MementoBus care au ales destinaţii din străinătate au optate pentru vestitele pieţe de Crăciun din Europa. Cele mai căutate pachetele complete concepute în acest sens sunt „Piaţa de Crăciun la Viena” - de la 149 euro, „Piaţa de Crăciun Viena şi Budapesta”- de la 195 euro şi „Piaţa de Crăciun Praga-Viena-Dresda”, de la 199 euro. Pachetele au fost special gândite pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie şi includ 3 nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul şi ghid însoţitor din partea agenţiei.

MementoBus este compania de transport a grupului Christian Tour, una din cele mai mari agenţii de turism din România, care, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.