Studiu: Bucureşti ocupă locul trei în topul celor mai bune oraşe din Europa pentru cumpărarea primei locuinţe şi are cele mai mici preţuri la apartamente între 30 de metropole europene

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 iulie 2022 50 afişări

Studiu: Bucureşti ocupă locul trei în topul celor mai bune oraşe din Europa pentru cumpărarea primei locuinţe şi are cele mai mici preţuri la apartamente între 30 de metropole europene

Cele mai accesibile oraşe europene din punct de vedere al achiziţiei unei locuinţe sunt Madrid, Viena şi Bucureşti, potrivit unei analize realizată de platforma NerdWallet, care a analizat o serie de aspecte în 30 de metropole, inclusiv venitul mediu, ratele la credite, preţurile locuinţelor, calitatea internetului, numărul de parcuri, restaurante şi lanţurile cunoscute de cafenele.

”Mare parte dintre cei care doresc să cumpere prima locuinţă se uită nu doar la o casă care să corespundă nevoilor lor, ci şi la o locaţie care să le ofere o varietate de evenimente sociale şi culturale care să se potrivească cu un stil de viaţă modern”, se arată în raport.

Astfel, capitala Spaniei este considerat cel mai bun oraş european pentru cei care cumpără în premieră un apartament, cu un scor de 100.4/150.

Pe locul doi se află Viena, superbul oraş austriac având un scor de 96/150, iar la mică distanţă după el este Bucureşti, cu 94,2/150.

Centrul cultural, industrial şi financiar al României are multe de oferit pentru proprietari, de la 2.224 de restaurante, printre care faimosul Caru' cu Bere, până la Interne de mare viteză, ideal pentru lucrul la distanţă”.

Bucureşti a primit punctaje maxime la o serie de capitole, printre care preţul şi calitatea Internetului, costul transportului public, preţul locuinţelor şi aproape maxime la nivelul ratelor la credite (9,7/10) şi procentul ratei din venit (9/10).

În schimb, capitala României are scoruri mici la nivelul salarial lunar (0,3/10), restaurante şi parcuri (2,1/10) şi preţul abonamentului la sală (2,4/10). La capitolul accesibilitatea cafenelelor Starbuck, scorul este 7,9/10.

Potrivit raportului, Bucureşti este cel mai ieftin oraş din cele 30 analize în ceea ce priveşte locuinţele, cu un preţ mediu de 35.831 lire sterline şi un avans mediu de 7.166 lire (20%).

Locurile următoare sunt ocupate de Riga, Budapesta, Madrid şi Viena.

Cel mai scump oraş european este Paris, cu un preţ mediu de 838.634 lire sterline şi un avans mediu de 167.727 lire.

Informaţia a apărut prima dată pe Hotnews.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
locuinte,
mediu,
viena

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.