Studiu: 4 din 10 persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cei vaccinaţi sau cu anticorpi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 iulie 2021 45 afişări

Peste 40% dintre persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare, arată un studiu comandat de Kaspersky.

Studiu: 4 din 10 persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cei vaccinaţi sau cu anticorpi

„Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare. Consumatorii au devenit, în general, tot mai reticenţi la întâlnirile faţă în faţă, încă de la începutul pandemiei. Numărul celor care nu se întâlnesc deloc în lumea reală cu persoanele cu care sunt compatibili s-a dublat (de la 16% la 35%)”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, în timpul perioadelor de auto-izolare forţată, oamenii au petrecut mai mult timp pe aplicaţiile de dating, iar numărul de utilizatori este în creştere.

Cererile în ceea ce priveşte accesul online la statusul unei persoane privind vaccinarea sunt un rezultat evident al pandemiei. Totuşi, a cunoaşte faţă în faţă pe cineva întâlnit iniţial online pare să genereze mai multe îngrijorări decât simpla îngrijorare în legătură cu îmbolnăvirea.

În general, 50% dintre utilizatori resimt disconfort sau nesiguranţă (18%) atunci când au o întâlnire faţă în faţă cu cineva.

Pentru a atenua unele dintre aceste griji, majoritatea (72%) dintre cei care folosesc site-uri şi aplicaţii de dating online vor să vorbească mai întâi telefonic sau video înainte de a fi de acord să se întâlnească cu persoana respectivă.

„Cu toate politicile şi restricţiile de şedere la domiciliu din întreaga lume, întâlnirile online par să joace un rol major în viaţa oamenilor de astăzi. Totuşi, tranziţia de la <online> la <offline> este un pas foarte mare pentru mulţi: aceasta nu ţine doar de situaţia medicală, ci şi de mai multe riscuri bine cunoscute, legate de o primă întâlnire cu un om străin. Pentru a continua să vă bucuraţi în siguranţă de întâlnirile online şi offline, este important să fiţi conştienţi de datele pe care le împărtăşiţi cu persoanele cunoscute online - astfel încât, dacă vă răzgândiţi cu privire la întâlnirea cu cineva, să aveţi întotdeauna control asupra situaţiei, asupra informaţiilor pe care le-aţi împărtăşit şi a modului în care acestea pot fi utilizate”, spune David Jacoby, cercetător în securitate la Kaspersky.

„Pandemia ne-a zguduit. Multe lucruri pe care le-am considerat normale înainte de pandemie s-au schimbat, iar insecurităţile, în special în ce priveşte contactul fizic, sunt enorme. De aceea e normal ca utilizatorii aplicaţiilor de dating să fie precauţi - insistând să se întâlnească doar cu cei care îşi iau în serios nevoia de securitate şi siguranţă personală. Pentru că a simţi că eşti luat în serios este un aspect esenţial în construirii unei relaţii”, spune terapeutul Birgitt Hölzel.

Kaspersky oferă sfaturi pentru a vă ajuta să păstraţi în siguranţă datele personale în timpul întâlnirilor online:

-Distribuiţi fotografii care nu conţin indicii cu privire la adresa personală sau la compania pentru care lucraţi. În schimb, trimiteţi fotografii din călătorii sau cu anumite atracţii turistice, fără date personale sau alte persoane.

-Utilizaţi funcţia de messenger încorporată a platformelor de întâlniri în loc să divulgaţi numărul de telefon sau să accesaţi alte aplicaţii de mesagerie. Dacă decideţi să mutaţi conversaţia pe o altă aplicaţie, nu uitaţi să o configuraţi pentru a vă păstra datele private şi în siguranţă.

-Utilizaţi o soluţie de securitate eficientă care oferă protecţie avansată pe mai multe dispozitive

Terapeutul Stefan Ruzas recomandă:

-Întâlniţi-vă întotdeauna în public de câteva ori, la un restaurant, la o plimbare sau la film.

-Lăsaţi cuiva în care aveţi încredere toate detaliile întâlnirii - când, unde şi cu cine vă vedeţi

-Nu vă stabiliţi întâlniri aproape de casă. În acest fel nu puteţi fi urmărit.

-De asemenea, nu vă daţi adresa imediat.

-Dacă vă nelinişteşte ceva cu privire la persoana cu care v-aţi văzut, încheiaţi întâlnirea. Nu aveţi nicio obligaţie.

-Aveţi încredere în instinctele voastre, nu în persoane necunoscute.

În iunie 2021, Kaspersky a delegat compania Sapio să efectueze un sondaj online cu peste 18.000 de respondenţi pentru a explora rolul aplicaţiilor de dating şi starea actuală a tehnologiei şi a relaţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinat,
kaspersky,
întâlnire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.