Stroe: Premierul a lămurit activul de partid că nu are niciun fel de problemă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 ianuarie 2022 28 afişări

Nicolae Ciucă „a lămurit activul de partid că nu are niciun fel de problemă”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, despre acuzaţiile de plagiat aduse premierului. ”Verdicte, verificări şi concluzii pot pune cei care sunt în măsură, adică zona academică”, adaugă Stroe.

Stroe: Premierul a lămurit activul de partid că nu are niciun fel de problemă

„Am văzut şi eu declaraţiile dlui Ciucă. Dânsul consideră că teza de doctorat e legitimă. Mai mult, se bazează pe experienţe personale în cadrul misiunilor din care a făcut parte. Dl. premier şi-a arătat totala deschidere şi disponibilitate în a trimite această teză pentru a fi verificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.

El a precizat că Nicolae Ciucă a participat online la şedinţa conducerii PNL.

„Ne-a transmis public ideile pe care le-a avansat şi presei. A lămurit activul de partid că nu are niciun fel de problemă. (...) Verdicte, verificări şi concluzii pot pune cei care sunt în măsură, adică zona academică, o comisie de etică sau Academia Militrară, nu membrii de partid sau opinia publică Exclus aşa ceva (ca cineva să-i ceară să demisioneze - n.r.)”, conchide Stroe.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerinţelor legale existente la acea vreme şi, în consecinţă, am iniţiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stroe,
ciucă,
plagiat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.