Stresul la job e considerat acum hărţuire morală. Angajatorii riscă amenzi de până la 200.000 de lei

Postat la 12 ianuarie 2021 1637 afişări

Stresul la job e considerat acum hărţuire morală. Angajatorii riscă amenzi de până la 200.000 de lei

Stresul la job este acum considerat hărţuire morală. Dacă eşti stresat, angajatorul tău ar putea fi amendat. Amenda maximă este de 200.000 de lei

Dacă eşti stresat la job, angajatorul tău ar putea primi amendă de până la 200 de mii de lei. Stresul la job este considerat acum hărţuire morală. În funcţie de felul în care se produce această hărţuire, amenzile diferă. Angajatorul tău trebuie să prevină actele de hărţuire la muncă.

Mădălina este angajata unei companii şi zice că perioadele mai stresante de la job nu o deranjează. Asta pentru că este răsplătită mereu pentru efortul suplimentar şi pentru că se înţelege bine cu colegii de muncă.

„Consider că orice angajator, în primul rând, trebuie să aibă grijă de angajaţii lui. Până la amendă, orice angajator poate să lucreze la aceste aspecte şi să nu se ajungă chiar acolo”, crede Mădălina Beatrice Maftei, asistent manager ADEROM.

Corneliu Bodea este CEO-ul unei mari companii din domeniul energiei. Are peste 1.500 de angajaţi. Spune că i se pare important să se preocupe de bunăstarea angajaţilor. Chiar şi acum, când mulţi dintre angajaţii lui lucrează remote, face întâlniri virtuale frecvente doar pentru recreere.

„Cu siguranţă că poate să pară ameninţătoare pentru angajator, cu atât mai mult cu cât înţeleg că nu depinde exclusiv de relaţia angajator-angajat, cât şi de relaţia între angajaţi. Totuşi, eu o consider o măsură bună. Stresul la locul de muncă este o problemă care ţine foarte mult de cultura organizaţiei şi este, de aceea, în responsabilitatea managementului”, spune Corneliu Bodea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hartuire,
stres,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.