Strategii spun că reducerile masive de personal sunt singura şansă pentru o fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 aprilie 2019 48 afişări

Strategii spun că reducerile masive de personal sunt singura şansă pentru o fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank

Singurul mod în care în care o potenţială fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank ar avea sens este prin reduceri masive de personal din paertea ambelor bănci, potrivit unui strateg citat din industrie citat de CNBC.

Anunţul strategului vine după ce toată presa internaţională a scris despre dorinţa olandezilor de la ING de a intra în cursa pentru Commerzbank. Acţiunile Commerzbank au crescut cu 3% miercuri dimineaţă în urma anunţului.

Cei doi giganţi germani şi-au anunţat intenţiile în mod public abia luna trecută ceea ce a generat nemulţumirea şefilor de sindicat. Aceştia au atras atenţia cu privire la reducerile de personal, în timp ce analiştii din piaţă au început să pună la îndoială eficienţa unei astfel de mutări.

„Singurul mod în care o fuziune ar avea sens pentru cele două bănci este prin reduceri masive de personal, şi rămâne de văzut dacă guvernul german vrea să împingă de la spate o fuziune care ar genera mulţi şomeri”, atrage atenţia Patrick Armstrong, CIO în cadrul Plurimi Investment Managers.

El susţine că guvernul condusm de Angela Merkel va încerca totuşi să evite reducerile masive de personal în ultimă instanţă.

„Cred că guvernul ar vrea să pună cei doi jucători împreună pentru a scăpa de riscuri, dar nu cred că ei îşi doresc şi reducerile de personal care vin odată cu decizia. Deci băncile astea au prea mulţi angajaţi. Dacă te uiţi la băncile americane, sau la băncile europene bine conduse vom vedea o rată mai ridicată de venituri per angajat faţă de cea generată de băncile germane”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
personal,
reduceri,
fuziune,
deutsche bank,
strategii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.