STRATEGII DE LUPTĂ De ce a înrolat Rusia luptători ceceni şi mercenari arabi pentru războiul din Ucraina

Postat la 15 martie 2022 69 afişări

STRATEGII DE LUPTĂ  De ce a înrolat Rusia luptători ceceni şi mercenari arabi pentru războiul din Ucraina

Prezenţa cecenilor şi presupusa sosire a mercenarilor arabi în Ucraina răspunde tiparului sirian: Moscova are nevoie de elemente care să joace rolul de „gardieni”.

Când Putin a trimis contingentul în salvarea lui Assad, acesta a implicat ulterior unităţile puse la dispoziţie de dictatorul Kadîrov. De fapt, unităţile respective au îndeplinit funcţia de „poliţie militară”, patrulând în satele şi în oraşele din ţara arabă. Sunt o versiune caucaziană a companiei de securitate Wagner, mobilizată în Siria, Libia şi în teatrul african, spune expertul Kamil Gallev, un bun cunoscător al realităţilor militare.

În acelaşi timp, cele aproape 10.000 de elemente măresc forţele care pot fi folosite de Statul Major. Toţi experţii spun la unison: concentrarea masivă pusă în loc de Putin la începutul ofensivei nu a fost suficientă.

Apoi, cecenii se pot transforma în „companie disciplinară”, gata să-i readucă în rândul armatei pe fragili şi pe dezertori. Sunt subliniate episoadele în care militarii şi-au abandonat vehiculele fără să tragă vreun foc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arabi,
ucraina,
lupta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.