Stimulente şi premii de peste 13,5 milioane de lei la Primăria Cluj, considerate nelegale de către Curtea de Conturi

Postat la 26 martie 2019 45 afişări

Camera de Conturi Cluj a constatat că s-au făcut plăţi nelegale de peste 13,5 milioane de lei reprezentând drepturi salariale acordate în 2017, la Primăria Cluj-Napoca, fiind vorba, în special, de stimulente sau premii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stimulente şi premii de peste 13,5 milioane de lei la Primăria Cluj, considerate nelegale de către Curtea de Conturi

Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj, prezentat pe site-ul Curţii de Conturi a României, au fost efectuate plăţi nelegale pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care nu se lucrează.

 

„La nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Cluj-Napoca au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, suma depăşind 7 milioane de lei.

 

De asemenea, au fost plătite nejustificat din bugetul local, drepturi de personal, reprezentând premii şi respectiv ore prestate în afara programului normal de lucru, sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, plăţi care exced cadrului legal aplicabil, în sumă de 1,39 milioane de lei”, se arată în documentul citat.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
premii,
stimulente,
primarie,
curtea de conturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.