Statul olandez a naţionalizat a patra bancă din ţară

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 februarie 2013 23 afişări

Olanda a naţionalizat al patrulea grup bancar şi de asigurări din ţară, SNS Reaal, cu preţul a 3,7 mld. euro, după ce încercarea unor investitori privaţi de a salva banca a eşuat.

Aceasta va duce la depăşirea ţintei de deficit bugetar în acest an, când deja se prevedea că deficitul va trece de limitele fixate de UE, scrie Reuters.

În 2008, statul olandez a plătit aproape 40 mld. euro ca să salveze sectorul financiar, între care şi SNS Reaal, care atunci a primit un ajutor de stat de 750 mil. euro. Acum, banii statului sunt iarăşi puşi la bătaie din cauza unor investiţii proaste făcute de bancă în sectorul imobiliar şi a faptului că n-a reuşit să-şi vândă din active suficient de repede ca să facă rost de bani.

Statul va oferi o injecţie de capital de 2,2 mld. euro, 1,1 mld. euro credite şi 5 mld. euro garanţii de stat, iar băncile olandeze vor contribui şi ele cu o sumă fixă suplimentară de 1 mld. euro în 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Olanda,
SNS Reaal,
nationalizare,
criza,
deficit,
capital
/actualitate/statul-olandez-a-nationalizat-a-patra-banca-din-tara-10539616
10539616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.