Statul Islamic l-a decapitat la Palmira pe fostul director al Antichităţilor siriene

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 19 august 2015 80 afişări

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) l-a decapitat pe fostul director al Antichităţilor din oraşul antic Palmira, în centrul Siriei, au anunţat miercuri şeful acestui serviciu sirian şi un ONG, relatează AFP în pagina electronică.

Kaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani, a fost executat de jihadişti din cadrul grupării extremiste marţi după-amiaza, la Palmira, în provincia Homs (centru), a declarat pentru AFP Maamoun Abdelkarim, directorul general al Departamentului pentru Antichităţi şi Muzee al Siriei.

"Daech (acronimul SI în arabă) l-a executat pe unul dintre cei mai eminenţi experţi în lumea antică", a deplâns Abdelkarim.

Imagini în care apare corpul lui al-Assaad agăţat de un stâlp au fost postate pe site-uri jihadiste. O pancartă era legată de corpul victimei identificate ca fiind al-Assad, acuzat de către islamişti că este un susţinător al regimului deoarece a reprezentat Siria la conferinţe în străinătate.

Observatrul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat, de asemenea, executarea lui al-Assad, precizând că acesta a fost decapitat într-o "piaţă din Palmira, în faţa a zeci de persoane".

Jihadiştii au cucerit de la forţele regimului sirian, în mai, oraşul Palmira, în care se află ruine antice cunoscute în întreaga lume şi introduse de către UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanităţii.

De atunci comunitatea internaţională şi-a exprimat temerea că SI ar putea să distrugă numeroase tezaure arheologice din acest oraş antic, considerat "perla deşertului sirian", aşa cum gruparea sunnită ultraradicală a procedat în Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
STATUL ISLAMIC,
EXECUŢIE
/actualitate/statul-islamic-l-a-decapitat-la-palmira-pe-fostul-director-al-antichitatilor-siriene-14680748
14680748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.