Autostrada care încarcă wireless maşinile electrice

Postat la 19 august 2015 902 afişări

Autostrada care încarcă wireless maşinile electrice

Highways England a anunţat planul de a testa o nouă tehnologie de transfer de energie, pe care speră să o implementeze în infrastructura Marii Britanii. Daca este un succes, maşinile electrice ar putea fi încărcate din mers de un câmp electromagnetic , generat de cabluri îngopate sub pământ, conform BBC.

Guvernul britanic a alocat 500 de milioane de lire sterline pe o perioadă de cinci ani pentru ca proiectul să devină realitate. "În 2016 şi în 2017 vom testa tehnologia pe drumuri special amenajate", a spus Stuart Thompson, purtătorul de cuvânt al Highways England.

Experimentele se vor face pe o perioadă de 18 luni, apoi guvernul va decide dacă va autoriza şi teste pe drumurile publice.Această tehnologie nu reprezintă o noutate. În 2013, în oraşul Gumi din Coreea de Sud autorităţile au implementat această tehnologie pe o porţiune de drum de 12 kilometrii, care le permitea autobuzelor să se încarce.

Însă tehnologia se află la început şi mai sunt multe teste de făcut înainte ca această metodă să fie folosită peste tot în lume.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autostrada-care-incarca-wireless-masinile-electrice-14680699
14680699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.