Băncile europene vor să vândă în 2015 credite în valoare record de 139 miliarde de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 18 august 2015 75 afişări

Băncile europene urmează să vândă în acest an credite în valoare record de 139 de miliarde de euro, majoritatea tranzacţiilor de acest tip urmând să aibă loc în Marea Britanie şi Irlanda, potrivit companiei de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PWC).

Instituţiile financiare au renunţat deja de la începutul acestui an la credite de 54,5 miliarde de euro, iar împrumuturi de 84 de miliarde de euro sunt pe cale să fie vândute, se arată într-un raport al PWC, transmite Bloomberg.

Majoritatea acestor vânzări, respectiv peste 60%, urmează să aibă loc în Marea Britanie şi Irlanda, după ce instituţiile financiare din cele două ţări au vândut împrumuturi de 125 de miliarde de euro într-o perioadă de cinci ani încheiată în 2014.

"Nu este o surpriză că Marea Britanie, Irlanda şi Spania au fost cele mai active pieţe pentru portofoliile de credite din Europa, având în vedere că băncile din aceste ţări au fost foarte active în curăţarea bilanţurilor contabile. Italia a înregistrat o creştere puternică a activităilor în 2015 şi este unul dintre priuncipalele obiecte de interes ale investitorilor şi fondurilor internaţionale", a declarat Richard Thompson, preşedintele diviziei PwC pentru consultanţă în domeniul portofoliilor din Europa.

Luna trecută, Commerzbank şi Royal Bank of Scotland Group au vândut active de circa 1,4 miliarde de dolari, între care credite imobiliare, pentru consolidarea capitalului.

În aprilie, RBS a vândut împrumuturi corporate, din America de Nord, în valoare de 5,6 miliarde de dolari către Mizuho Financial Group din Japonia.

În acest an, băncile britanice intenţionează să vândă credite de 42,5 miliarde de euro, totalul pe 2015 urmând să atingă 56 de miliarde de euro, estimează PwC.

Băncile din Irlanda ar putea vinde credite de 18,5 miliarde de euro, cele din Spania de aproximativ 20 de miliarde de euro, iar instituţiile financiare din Germania şi Italia în valoare de 22 de miliarde de euro, respectiv 16 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROPA,
BĂNCI,
CREDITE
/actualitate/bancile-europene-vor-sa-vanda-in-2015-credite-in-valoare-record-de-139-miliarde-de-euro-14679618
14679618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.